Alpha FT-IR Spektrométer

  Mérete megfelel egy A4-es oldalénak. A rendkívül kompakt FT-IR spektrométer, az ALPHA nagy segítséget nyújt a napi rutinmérésekben. A Plug & play megoldás, a könnyen használható szoftver, QuickSnap™ mintavételezõ eszközökkel kombinálva azt a hatékony és megbízható FT-IR analízist nyújtja, melyet a Brukertõl elvárnak.

   

  Kompakt és itelligens

  FT-IR spektrométer Az új ALPHA-val értékes helyet takaríthat meg a labor munkaasztalán. Az ALPHA helyigénye kicsi, elhelyezéséhez csak 22 cm x 30 cm helyre van szüksége. Az ALPHA ugyanakkor könnyû is, súlya csak kb. 7 kg.

   

  A teljesítménybõl nem engedtünk

  Az ALPHA interferométere a Bruker Optics szabadalmaztatott RockSolid™ kivitelén alapul, ezen alapulnak laboratóriumi és folyamatszabályzó spektrométereink is. Ez azt jelenti, hogy az ALPHA ugyanazt a teljesítményt és reprodukálható eredményeket nyújtja, melyeket a Bruker FT-IR spektrométereitõl elvárnak. Az ALPHA érzéketlen a rezgésekre, ezért csaknem bárhol elhelyezhetõ, szállítható, és azonnal, bármilyen beállítás nélkül üzembe vehetõ. Az ALPHA kitûnõ érzékenységet valamint az x-tengely reprodukálhatóságát és stabilitást nyújt.

   

  Könnyû kezelhetõség

  Az ALPHA az FT-IR analízist egyszerûbbé teszi, mint amilyen az valaha volt. A plug-and- play mûködéssel, könnyû üzembe helyezéssel és egyszerû használattal az ALPHA praktikussá teszi az FT-IR spektroszkópiát. Az ALPHA mindazokkal a képességekkel rendelkezik, melyeket a rutin analízistõl elvárnak. Az intuitív OPUS/Mentor szoftver interfész lépésenként vezet végig az analízis mûveletein. A szoftver kezelése könnyen megtanulható, így a felhasználó idejét az FT-IR analízisre és nem a szoftver megtanulására fordíthatja.

   

  Rugalmas mintakezelés

  Az ALPHA teljes és rugalmas FT-IR mintakezelést nyújt. A felhasználó által cserélhetõ QuickSnap™ mintakezelõ modulok csaknem minden fajta minta analízisét lehetõvé teszik (pl. szilárd, folyadék vagy gáznemû). Transzmissziós, ATR, diffúz reflexiós FT-IR mintakezelõ modulok állnak rendelkezésre.

   

  QuickSnap™ mintakezelõ egységek

   

  Univerzális mintakezelõ modul

  Az univerzális mintakezelõ modul segítségével minden fajta minta vizsgálható: szilárd, folyadék és gáznemû. Az ALPHA?s QuickSnap™ mintakezelõ moduljai rugalmas mintakezelést tesznek lehetõvé. Szerszámok használata nélkül könnyen cserélhetõk, a modulokat az ALPHA FT-IR spektrométer automatikusan felismeri.

   

  Eco-ATR

  Az Eco ATR egyreflexiós ATR mintakezelõ modul, mellyel a legtöbb féle szilárd anyag és folyadék bármilyen minta-elõkészítés nélkül vizsgálható. A modulban sokoldalúan használható, nagy fényerejû ZnSe kristály van szilárd anyagok és folyadékok analízisére.

   

  Platina ATR

  A Bruker Optics újra felfedezte az ATR mintavételezést! Az ATR mérések egyszerûbbek, mint valaha.A Platinum ATR egyreflexiós gyémánt ATR mintavételezõ modul, melynek célja a napi rutin analízis egyszerûbbé tétele. Az ergonómiailag tervezett, egy ujjal mûködtethetõ rögzítõ szerkezet egyszerûvé teszi a szilárd anyagok és folyadékok infravörös analízisét. A robusztus gyémánt kristállyal csaknem minden szilárd anyag vagy folyadék vizsgálható.

  Felhasználási területek