MPA

  A Bruker Optics MPA™ FT-NIR spektrométere, mely új dimenziót és flexibilitást hoz a közeli infravörös spektroszkópiába.

   

  Egy adott analitikai feladat megoldásánál különös fontossága van a lehetõ legjobb mintavételezési módszer megválasztásának. Az MPA™-val a felhasználónak komplett megoldás van a kezében módszerének kifejlesztésére. Ez a moduláris és kompakt berendezés könnyedén az igényekhez alakítható. Ha egy késõbbi idõpontban új alkalmazási igény merül fel, csak a szükséges mintavételezõ eszközt kell a berendezéshez adni; bármikor az összes kombináció rendelkezésre állhat. Az optika robusztussága, rezgésekkel szemben való ellenállása használhatóvá teszi a mûszert mind laboratóriumi, mind ipari alkalmazásokban. Az MPA™ laptophoz csatlakoztatható Plug & Play Ethernet csatlakozással, a mobilitás növelése érdekében akár zsúrkocsira is helyezhetõ.

   

  Az MPA™-ban minden olyan eszközt megtalálható, mely folyadékok, szilárd anyagok, porok vagy tablatták analíziséhez szükséges. Hatékony tartozékok - mint például az automatikus 30 pozíciós mintaváltó, mely a legkülönbözõbb méretû és alakú küvettákkal vagy tablettákkal használható, a mintaforgató egység, mely az integráló gömbbel használható inhomogén minták esetén, vagy akár két különbözõ száloptikai szonda - segítenek a nagy mintaszám és a kiemelkedõ pontosság elérésében. A transzmissziós mérések ideálisak gyógyszeripari tabletták közeli infravörös (NIR) spektroszkópiával történõ elemzésében, mivel a teljes mintatérfogatot vizsgálják, míg a reflexiós mérések a szilárd anyagok felületét vizsgálják. Az MPA transzmissziós feje kombinálható az automatikus mintaváltóval és az opcionális tablettatartókkal. Az MPA™ különféle mérõtartozékainak kiválasztása teljesen szoftver-vezérelt, nincs szükség kézi beállításokra.

   

  Egyszerû karbantartás
  Az MPA™ spektrométereket úgy tervezték, hogy a felhasználó könnyedén karbantarthassa, csökkentve ezáltal az állásidõt és a karbantartási költségeket. Folyamatos diagnosztika ellenõrzi a mûszer állapotát és azonnal értesíti a felhasználót az esetleges problémáról. A tartozékok, például a lézer vagy az infravörös forrás hosszú élettartamúak, de ha cseréjük szükséges a rendszer tájékoztatja a felhasználót a hibáról és automatikus on-line segítséget nyújt a cseréhez. A tartozékok elõre beállítottak, egyszerûen és gyorsan cserélhetõk. A színes kijelzõ tájékoztatást nyújt a kiválasztott mintavételezõ eszközrõl valamint a mûszer állapotáról. A belsõ mûszerellenõrzés által észelt bármilyen hibáról tájékoztatást kap a kezelõ, valamint arról is, hogy milyen szükséges karbantartást kell elvégezni, például a szárító patron cseréjét.

   

  PerformanceGuard
  Az MPA™-ba épített összes optikai elemet egy online diagnosztikai rendszer figyeli folyamatosan. Ez a rendszer, a PerformanceGuard™, garantálja, hogy a spektrométer megfelelõen és pontosan mûködik. A mûszer állapotáról mind a mûszer elõlapján található panelen, mind az OPUS szoftverben státuszjelzés tájékoztat. Ha valamely elem nem felel meg a specifikációjának, a felhasználó azonnal tájékoztatást kap.

   

  Módszerfejlesztés
  Az MPA™ számos mérési lehetõségével ideális eszköz módszerfejlesztésre. Kezdetben sokszor nem nyilvánvaló, hogy egy bizonyos feladatra melyik mintavételezési módszer a legmegfelelõbb. Az MPA™ esetében egyszerûen próbáljon ki több módszert és hasonlítsa össze az eredményeket. A folyadék- minták mérhetõk a mintakamrában eldobható küvettákban, vagy közvetlenül a saját edényükben száloptikai szondával, vagy éppen az integráló gömbre helyezett Petri-csészékben. Hasonlítsa össze a gyógyszeripari anyagokat ömlesztett formában száloptikával mérve, majd a kész tablettákat akár a transzmisszós egységgel akár az integráló gömbbel mérve.

  Felhasználási területek